Strakke woning met grote glaspartijen, welke gordijnen?

In een moderne architectuur zie je het heel vaak… grote glaspartijen!

Het oogt ontzettend mooi en bovendien profiteer je van het natuurlijke daglicht. De grens tussen binnen en buiten vervaagt en de ruimte lijkt groter.

Maar welke gordijnen voorzie je nu best in deze bouwstijl?

Overgordijnen

Heel vaak werken wij met een luchtig overgordijn in een fijne inbetween stof. Dit is een stof waarmee je gezelligheid creëert en waarbij je nog een beperkte transparantie naar buiten hebt.

In een modern interieur worden er minimalistische, neutrale kleuren gebruikt. Deze lijn wordt doorgetrokken in de gordijnen, zo worden er tegenwoordig heel wat gebroken witte en licht grijze kleuren gekozen.

Wij werken heel vaak met natuurlijke stoffen zoals wol en linnen.
De reden hiervoor is dat deze vezels veel mooier kunnen ingekleurd worden dan een synthetische draad en omdat er opmerkelijk meer karakter in zit.

Vouwgordijnen

Ook vouwgordijnen worden vaak gevraagd in een modern interieur. De vouwgordijnen in strakke woningen worden geconfectioneerd met baleinen om de strakke lijnen te behouden.  Terwijl de stof dan weer zorgt voor de warme toets.

Veelal worden voor vouwgordijnen diepe nissen voorzien zodat overdag het ganse pakket weg zit en de strakheid behouden blijft. Daardoor blijf je alle lichtinval en het volle zicht naar buiten toe behouden.

Woodblinds

Tenslotte hebben we de woodblinds. Deze houten jaloezieën zijn ideale systemen om te spelen met het binnenvallende zonlicht.
Door de horizontale lijn leg je het accent op het strakke karakter, terwijl het hout je interieur dan weer de nodige warmte geeft.
Donkere lamellen maken een karaktervolle indruk, terwijl bleke kleuren een heel open sfeer creëren.

Hier is het net als bij de vouwgordijnen belangrijk om een diepe nis te voorzien zodat het pakket in opgetrokken stand mooi weg zit.

Vacature commerciële interieurconsulente gordijnen

Vanuit onze passie voor interieur en natuurlijke stoffen willen wij een vertrouwde omgeving creëren waar mensen zich veilig en geborgen voelen en tot rust kunnen komen. Bij ons gaat het verder dan louter een gordijn. We willen van een huis een warme thuis maken.

Voor onze verdere groei zijn wij op zoek naar een creatieve commerciële geest met een passie voor interieur en lifestyle. Je bent een enthousiaste persoonlijkheid en weet je ideeën over te brengen op een klantvriendelijke manier.

Wat houdt de job in?

Na een grondige interne opleiding ben je verantwoordelijk voor de verdere groei en ontwikkeling van het merk CacheCur. Je bent verantwoordelijk voor het volledige verkoopproces van A tot Z, dit bij zowel particulieren als professionelen.
Jouw opdracht betreft het verlenen van informatie en advies, de offerte opmaak en de klant overtuigen van onze aanpak en service.
Je staat eveneens in voor het actief prospecteren.

Het CacheCur DNA :

- Je heb een passie voor interieur en stoffen
- Je bent commercieel ingesteld en klantgericht
- Je bent spontaan, vriendelijk en voornaam in omgang
- Je hebt een goede kennis van het frans
- Je hebt zin voor initiatief en verantwoordelijkheid
- Je heb een technische feeling
- Je bent een echte netwerker
- Je bent ondernemend en een communicatief persoon met relevante verkoopservaring
- Je bent bereid om op zaterdag te werken
- Ervaring in de sector is een pluspunt

Ons aanbod :

Wij bieden jou een uitdagende functie met heel wat bevoegdheden en verantwoordelijkheden.
Een flexibele organisatie met een goede teamspirit en ruimte voor eigen initiatief.
Je komt terecht in een hechte, eensgezinde groep bij mensen die allen voor hetzelfde doel gaan.
De sterke troeven van een kleine KMO met een vlakke organisatie.
Een aantrekkelijke verloning in functie van jouw capaciteiten.

Wil je deze boeiende uitdaging aangaan?

Neem dan contact op met Aline Breemersch, 051/24.42.48 of aline@cachecur.be

Linnen gordijnen zijn helemaal in!

De wereld verandert… Duurzaamheid is een trend die meer en meer ingeburgerd raakt in het interieur. We evolueren van wegwerpmaatschappij naar een duurzame wereld. Een wereld waarin lichte materialen verkozen worden boven synthetische.
Hout, wol, bamboe, leer en… linnen!

Linnen komt van de vlasplant, een gewas dat nog op grote schaal wordt verbouwd in onze contreien. Deze stof wordt voor allerlei producten gebruikt en gaat veel langer mee dan bijvoorbeeld katoen.

Dit jaar zien we een comeback van deze geweldige stof. Niet alleen in de mode maar ook in de gordijnen.

Spelen met je interieur, word stylist in je eigen woning!

Je kent het vast wel: je hebt heel veel leuke woonaccessoires maar je weet niet precies wat je ermee kunt doen? Vaak verzamelen mensen doorheen de jaren heel wat toffe spullen die niet altijd goed tot zijn recht komen. Ook ik heb soms dat probleem hoor. Door de blog zie ik zoveel mooie dingen, dat maakt het moeilijk om te weerstaan. Ik hou ook van veel verschillende stijlen en dat maakt dat het soms een boeltje wordt thuis! Af en toe eens nadenken over wat waar komt kan dus zeker geen kwaad!

Als je je woonaccessoires verspreidt door het hele huis kan dit, hoe mooi ze individueel ook zijn, rommelig overkomen, want overal staat iets. En dat is zonde, want je hebt die woonaccessoires niet voor niets in huis gehaald, toch? Vandaag mijn tips om hen tot hun recht te laten komen!

1) Ruim op en hou een lenteschoonmaak! Zet alles wat bijvoorbeeld in je leefruimte staat eens bij elkaar op tafel. Van kaarsenpotje tot kamerplant. Groepeer samen wat in dezelfde kleurengroep thuis hoort. Eigenlijk moet elk object in je ruimte ook minstens 2 van de volgende drie dingen zijn: mooi, functioneel en/of met emotionele waarde. Smijt weg of berg op wat niet 2 van de drie is. Opruimen is echt dé eerste stap in styling!

2) Combineer. Na het opruimen kunnen we composities maken. Gebruik hierbij zoveel als mogelijk de regel van 3. Neem iets verticaal, iets horizontaal en iets volumineus of iets die de twee eerste verbindt. Bijvoorbeeld op de schoorsteenmantel: gebruik een verticale kandelaar, enkele horizontaal gelegde boeken en plaats bijvoorbeeld een eerder rond klein vaasje op de boeken om de twee te verbinden. Je creëert zo interessante ‘hoekjes’ in je interieur. Deze regel wordt dor heel veel stylisten gebruikt en werkt bijna altijd.

3) Durf! Denk bij het stylen van je woonaccessoires ook eens buiten de lijntjes. Het is namelijk juist leuk als je woonaccessoires niet perfect bij elkaar passen. Een interieur mag best en beetje prikkelen. Je kunt dus prima woonaccessoires uit verschillende stijlen met elkaar mixen; zo creëer je een dynamisch geheel.

4) Mix & match! Werk met wat je hebt. Het is niet nodig om steeds nieuwe spullen te kopen. Durf buiten de typische woonaccessoires denken en haal bijvoorbeeld iets van het terras naar de keuken en iets van de badkamer naar het salon. Je hebt meestal meer dan je denkt, je moet alleen een goed overzicht hebben.

Alvast veel style-plezier!

2017, maak kennis met dé nieuwe interieurtrends!

Heel wat interieurbeurzen trokken in het najaar en in januari weer hun deuren open. Dé plek om nieuwe interieurtrends te spotten. Zo ging ik zelf langs in Amsterdam op de Vtwonen & design beurs en bracht ik de Biënnale Interieur in Kortrijk een bezoekje. Op beurzen maak je kennis met nieuwe merken en producten, trendkleuren, … Het is een echt inspiratiebad voor een interieurliefhebber als ik. Hieronder enkele trends voor het komende jaar!

Blauw is overal


Dat blauw in 2017 een echte trend wordt hoef ik jullie misschien niet meer te vertellen.
Overal waar je kijkt is blauw aanwezig in interieurland en ook Levis heeft als nieuwe trendkleur voor 2017 een blauwtint voorgesteld : Denim Drift. In de collage hierboven zie je hoe variabel en flexibel de kleur is. Van heel donker tot pastel, alles vind ik mooi. Je kunt ook gemakkelijk verschillende blauwvariaties met elkaar combineren en blauw leent zich ook perfect om te matchen met bijvoorbeeld goudgeel, roze, houttinten, …
Persoonlijk vind ik blauw ook echt een perfecte kleur voor de slaapkamer. Wat vinden jullie van de kleur?

Ambacht boven


In tijden waar je gewoon vanuit je zetel kunt shoppen in New York vinden mensen het steeds belangrijker authentieke en ambachtelijke producten in huis te hebben. Spullen die een verhaal hebben, waarvan men de herkomst kent. Die trend zien we al een tijd volop in foodland, maar zet zich nu ook stevig door op vlak van interieur. Op de biënnale speelden tal van merken hun Belgische afkomst en makelij dan ook echt uit, maar ook ambachtelijke cementtegels en kleinere fabrikanten die op maat werken in een atelier hadden heel wat succes!

Verlichting wordt origineler


Dat verlichting altijd al een belangrijke rol heeft gehad in een interieur is geen verrassing, het is dé sfeercreator bij uitstek en kan een woonruimte naar een andere dimensie tillen. De laatste tijd is men ook meer en meer op zoek naar verlichting die eruit springt. Armaturen die anders zijn dan anders en liefst ook speciale functies hebben.

Welkom rijke kleuren


Als laatste trend het nieuwe kleurenpalet die zich stilaan aandient. Wit en grijs blijven het goed doen, maar worden stilaan meer aangevuld door rijke en diepe tinten. Donkergroen, indigoblauw, warme roodtinten en goudgeel vond je in talrijke mate op alle beurzen terug.

Beelden : Elizadewaele – www.ergenstussenin.be

Een eerste indruk krijgt geen tweede kans, mijn tips voor een leuke hal!

De gang, entree, inkom, hal. Ik heb er altijd al een zwak voor gehad. Al van toen ik kind was grijpen tijdschriften steeds mijn aandacht als het over de eerste kamer in het huis gaat. Die ruimte is een beetje je eerste indruk op je gasten en zoals je weet heb je maar één keer een eerste indruk. Dus beter zorgen dat die goed zit.

Toen ik voor de eerste keer ons huis binnenwandelde was ik dan ook meteen super enthousiast. Een ruime, lange gang met steenoude trap erin. Ik kon mijn vreugdesprongetje net nog onderdrukken. Wanneer we het hadden over ons verbouwbudget dan bleef ik elke keer doorbomen over het budget voor onze gang. Mijn vriend snapte dat niet. “Er zijn toch ‘duusd’ dingen belangrijker dan die gang?” zei hij dan. Wel voor mij niet. En vraag me alsjeblieft niet hoe dat komt. Een keuken of een badkamer dat vind ik moeilijk kiezen, maar ik weet wel perfect welke voordeur en gang ik wil.

Ik hoop uit de grond van mijn hart dat mensen bij ons binnenkomen en zich onmiddellijk ongelofelijk thuis voelen. Een warm onthaal, daar zorg je zelf voor, maar daar kan je interieur je zeker stevig in ondersteunen. Een leuke kapstok, een bankje met wat kussens, wat leuke foto’s en quotes, een grappige deurmat. Het hoort er allemaal bij.

Zorg vooral dat je voldoende opbergruimte hebt. Op die manier voorkom je een rommeltje aan de voordeur. Bakken waar je ook op kunt zitten vind ik bijvoorbeeld heel erg leuk. Tegenwoordig zijn ook modulaire systemen heel erg hip. Je kast bestaat dan uit verschillende kleine kastjes die je samen hebt geplaatst. Leuk hieraan is dat je altijd kunt uitbreiden en dat er vaak vrolijke kleurtjes in bestaan.

Hoe is jullie inkom aangekleed? Staat er iets speciaals? Hoe hou jij alles netjes aan de kant?

Beelden: onlydecolove, pmpeli, stylizmo, trendenser, whowhatwear

Ho, ho, ho, mijn tips voor de gezelligste kerstdeco!

Het is weer zo ver, de kerstsfeer is weer in het land. En oh boy, als er iemand fan is van kerst dan ben ik het wel. Ik wacht braafjes tot die andere lieve man terug naar Spanje vertrekt, maar daarna ga ik helemaal los. Een echte boom (sorry, maar echt niks gaat boven the real deal), lichtjes, slingers, kaarsen, pakjes, alles erop en eraan. Uiteraard probeer ik wel alles op elkaar af te stemmen, anders wordt het echt een boeltje.

Dit jaar zijn er verschillende grote trends in kerstland: pastel en goud, maar ook de diepe rijke en blauwe kleuren (typisch voor een Zweedse kerst) zijn hot. Naast de typische toeters en bellen in en aan de kerstboom, kun je nog heel wat andere leuke dingen doen. Hang een kerstboom aan de muur, die kan bestaan uit lichtjes of uit takken.

Ook een echte rage zijn de kersttakken. In deze periode zetten we geen bloemen meer in een vaas maar mooie takken van een dennenboom. De trend komt overgewaaid uit het hoge Noorden (hoe kan het ook anders) en ik ben alvast helemaal fan.

Wat ik ook doe is de foto’s of quotes in mijn kadertjes veranderen door kerstspreuken. Het zijn kleine details, maar zoals heel vaak maakt dat wel het verschil. Nog een winterse geurkaars, een accentje hier en daar en klaar is kees!

Hoe pakken jullie het aan met kerst?

Beelden: Anneteshus, Crafgawker, la petitefabriquedereves, miimman, paperandlace, stylizmo, trettien, stekmagazin

Strak en landelijk wonen doe je zo!

Naast Scandinavisch wonen is ook landelijk wonen weer helemaal hip. Landelijk en toch strak, de verfijndere, modernere versie van landelijk wonen slaat bij heel wat mensen aan.
Niet gek ook, het is een vrij neutrale stijl die eigenlijk aanleunt bij de Scandinavische trend.

Bij strak landelijk gaat men voor een zachte en rustgevende sfeer met aandacht voor hedendaags comfort en oog voor detail. Belangrijk zijn de materialen. Men maakt vooral gebruik van natuurlijke materialen als hout, natuursteen en kalkverven.  Op de vloer zien we dan ook heel veel natuursteen of lichte verweerde houten vloeren.

Qua kleurenpalet gebruikt men heel wat licht kleuren als wit, beige, grijs en lichte bruintinten. Ook in het stoffengebruik gaat men voor natuurlijk, denk bijvoorbeeld aan linnen of katoen. Tenslotte heeft deze stijl ook aandacht voor authentieke elementen. Zo zijn zwarte smeedijzeren deuren heel erg gegeerd (wat zijn die toch fantastisch, niet?) en zien we witte plafondbalken en geschilderde bakstenen muren terugkeren.

Een trend binnen deze stijl is trouwens landelijk met stoere elementen. Wat industriële touches hier en daar maken de stijl wat doorleefder en jonger. Een oud-industriële lamp, metalen lockerkastjes. Ik vind het top!

Beelden : Pinterest

Hier komt de herfst! Zo maak je je huis extra gezellig

We kunnen er niet meer onderuit, de zomer heeft ons land echt verlaten. Alles wordt weer fris en regenachtig. Niks beter nu dan een warm en gezellig huis om in te vertoeven. De winter is namelijk het seizoen om alles nog een extra snuifje gezelligheid te geven. Plaids, kussens, kaarsen, alles kan en alles mag! Vandaag wat tips over hoe je dat allemaal kunt aanpakken.

Kussens en plaids

Heel belangrijk in de winter is om overal genoeg kussens en plaids rond te strooien. Best van al gebruik je hiervoor zachte en dikke materialen. Faux fur of gebreide stoffen zijn toppers hiervoor. Stop trouwens niet bij de zetel, een stoel in de gang, je bed, … Leg overal iets neer zo wordt je huis in no time ultra cosy!

Warm licht

In de winter mogen kaarsjes uiteraard niet ontbreken. Theelichtjes zijn en blijven mijn favoriet. Naast heel gezellig licht geven ze ook warmte, een dubbel voordeel dus! Ook kleine lamionnetjes, kerstlichtjes en gloeilampslingers zijn in de winter helemaal toegelaten!

Lekkere geurtjes

Wat velen onderschatten is de kracht van een geur. Die kan echt dat tikkeltje meer geven aan de woonruimte. De geurkaarsen van Dille en Kamille en Scandinavisk zijn voor mij echte toppers. Allebei hebben ze ook kerst en wintergeuren in hun gamma. Niet zo geurskaarsminded? Zet dan eens gewoon een pannetje op het vuur, doe er een kaneelstokje, een takje van de kerstboom en wat kruidnagel in en laat dat verdampen. Instant gezelligheid!

Naast deze drie essentiële zaken kunnen andere kleine dingen ook helpen om de gezelligheidsfactor te verhogen :
- Kies voor lekker en zoet. Een warme chocolademelk, zelfgemaakte taart of een glas        glüwein helpen altijd in de goeie richting!
- Kleed jezelf cosy. Ga voor een onsie of een knuffelzachte pyjama. Leuke pantoffels maken het geheel af!
- Kerstliedjes zijn voor mij altijd een winner!
- Vermijd groot licht, kies eerder voor kaarsen en gezellige sfeerverlichting.

Alvast heel veel cocoon-plezier!

Beelden : Homevialaura, villapaprika, scandinaviansimplicty, antonsblogspot.so

Nieuw seizoen, nieuwe kleuren: blauw krijgt de hoofdrol!

Elk seizoen verandert alles een beetje. Niet alleen buiten in de natuur, ook mode- en interieurtrends veranderen elk seizoen. De ‘boekskes’ zijn er het bewijs van. Vergelijk er maar eens eentje uit de zomer met eentje van de winter. Andere kleuren, patronen, materialen, elke keer opnieuw.

Uiteraard zijn er ook dit jaar in interieurland nieuwe trendkleuren te ontdekken. Op de beurzen konden we vooral heel veel rijke en diepe kleuren onderscheiden. Warme tinten kunnen heel sterk de sfeer bepalen, het is dan ook belangrijk dat je voor kamers waar je dagelijks in leeft niet in overdrive gaat. Je moet ook niet onmiddellijk al je muren gaan (her)schilderen als je daar geen zin in hebt. Deze kleuren kun je ook laten terugkomen in accessoires zoals kussens, bloempotjes, gordijnen, vazen, …

Diepgroen, donkerblauw, aardetinten en mosterd zijn dit seizoen de echte winnaars. Vooral het blauwe kleurenpallet zal een echte hoofdrol spelen. En als we de trendvoorspellers mogen geloven zullen die diepe kleuren wel nog even meegaan. Leuk is ook dat deze tinten heel mooi samengaan met de vorige ‘pasteltrend’.

Hieronder enkele van mijn persoonlijke favoriete kleuren uit de trendkleurvoorspelling van Pantone voor komend najaar en winter. Welke is jouw favoriet?

1)   Airy Blue

Een lichter en volgens Pantone serener blauw. Voor mij ook weer een voltreffer, vooral voor accessoires en textiel. Een blauw die heel mooi past in het Scandinavische kleurenpallet!

2)   Potter’s Clay

Nog een prachtige herfstkleur. Het is een aardse roesttint die me doet denken aan de oranje herfstbladeren. Een sterke kleur, die heel erg zacht is tegelijk.

3)   Warm Taupe

Een hele mooie aards kleur die we vaak zien terugkomen in natuurproducten als dierenhuiden, suède of wrakhout. Zeker in de herfst een topper!

4)   Dusty Cedar

Deze kleur is persoonlijk mijn favoriet! Het is als het ware een winterversie van rose en leunt een beetje aan bij de kopertrend van een tijdje terug.

5)   Lush Meadow

Groen! Een kleur die de trendkleur van 2016 zou worden en dat ook helemaal heeft waargemaakt. Deze variatie is een rijke en elegante wintervariant die me heel erg doet denken aan de kerstboom.

6)   Spicy Mustard

Ook vorig jaar was okergeel een echte najaarstrend. Dit jaar zien we ze dus terug, maar dan in een pittigere variant dan die van vorig jaar. Ik hou van deze kleur in de herfst en kocht vorig jaar dan ook tal van kussens en andere accessoires. Leuk is dat deze kleur heel gemakkelijk combineert!

Beelden : Pantone, HM home, Dreamwedding.com, Brydie Mack, Chalet Interiors, Catherine Cachia