Les goûts et les couleurs on ne discute pas.

Tip 4 : “Nog meer tips.”

-          Begin je volledig van nul? Kies eerst de zitbank, kasten en gordijnen, beslis dan pas over de kleur van de muren en het plafond. Verf is tenslotte makkelijker samen te stellen van kleur.

-          Wanneer je de ramen en deuren schildert in dezelfde kleur als de muren, ontstaat een doorlopend kleurvlak en vergroot je de ruimte. Geef je ze daarentegen een andere kleur, dan vallen ze extra op. Let wel, donkere kleuren absorberen het licht, waardoor ramen minder licht lijken binnen te laten, en de ruimte en ook de ramen er kleiner uitzien.

-          Lichte kleuren schilder je best op grote vlakken, sterke kleuren zijn meer geschikt voor kleinere vlakken. Een sterke kleur op een klein oppervlak heeft evenveel effect als een zachte kleur op een groot oppervlak.

-          Wil je een accentmuur, beperk die dan tot één wand. De kleur van de accentmuur kan je herhalen in bijvoorbeeld kussens of accessoires, maar doe dat niet te vaak. Anders boet de hoofdkleur in aan kracht en gaat de rust in het interieur verloren.

-          Heb je glazen deuren? Zorg ervoor dat de kleur van de ene ruimte past bij de kleur van de andere kamer.

-          Neutrale kleuren zoals bruin, beige zijn eerder saai en braaf, maar juist doordat ze zo weinig opvallen, zijn ze rustgevend en tijdloos, passen ze bij veel andere kleuren en vormen ze een perfecte verbinding tussen twee contrastkleuren. Ook wit, zwart en grijs zijn ideale verbindingskleuren.

-          Een mooie schouw kan je laten opvallen door die in een donkere kleur te schilderen en de achtergrond in een bleke kleur. Een bleke schouw op een donkere muur komt minder zwaar over. Een schouw geschilderd in dezelfde kleur als de muur wordt als het ware één met de muur en valt zo het minst op.

Met deze vier tips kunt u meteen aan de slag.
CacheCur helpt u daar graag bij, ons professioneel team van decorateurs staat garant voor gordijnen op maat die passen bij uw smaak, interieur en persoonlijkheid.

Bron : Bouwen & renoveren