Een vooruitblik op de interieurtrend 2016 : Welcome home…

Het interieur gevoel van 2016 is optimistisch, intiem, je eigen plek met iedereen om je heen, daar waar je je veilig en geborgen voelt. Maw.cocooning is dé trend van 2016! Het wordt weer warm en gezellig thuis.

We gaan werken met veel aarde kleuren met vaak wit er door verwerkt, heel zacht dus. Zachte, aaibare structuren komen overal in huis terug.
Verder zien we veel diepte, structuur en geometrie. Zo komen lambriseringen weer volledig terug.

Qua materialen zijn marmer en velours niet weg te denken.
Marmer geeft je interieur net wat meer luxe, het heeft een zachte en milde uitstraling, waarbij koperen items voor het nodige contrast zorgen.

In het Engels velvet, Frans velours en Nederlands fluweel. Het zijn alle 3 benamingen voor één en dezelfe stof. De grondstof kan katoen, wol, mohair of synthetisch zijn. Velours is perfect in een interieur te verwerken door de mooie kleuren. Berry rood, dieppaars, donkerblauw en smaraghdgroen zijn typische kleuren die worden toegepast in veloursstoffen. Deze stoffen worden zowel toegepast in gordijnen, kussens, zetels, poufs, …

Poeder- en huidskleuren zullen in 2016 steeds meer het woonmode beeld gaan bepalen. En dan in het bijzonder in aaibare materialen. Deze kleuren combineren prachtig met koper en verschillende wit en grijstinten.

Daarnaast wordt de lijn ‘natuurlijk wonen’ verder gezet in 2016. In het bijzonder ga je veel blauw en groen zien. Denk daarbij vooral aan groen tinten als mosgroen, donker en licht blauw tinten veelal met een vergrijsde ondertoon.
De natuurtinten zijn een tegenhanger van de poeder- en huidskleuren maar combineren daarentegen wel in veel gevallen prachtig met elkaar.