Een prachtig Zweeds appartement met veel zwart-wit contrasten

Vandaag kijken we even binnen in een Zweeds appartement in Göteborg. Een topper als je het mij vraagt. De bewoners maakten een hele mooie combinatie tussen wit, zwart, grijstinten en licht hout.
Een vaak geziene combinatie binnen de Scandinavische woonstijl, maar hier werd het toch echt bijzonder mooi uitgevoerd. Ook de afwisseling met voldoende groen maakt het geheel huiselijk en iets minder strak. Binnen de Scandinavische stijl kiest men vaak voor gemakkelijk te onderhouden planten zoals vetplanten en cactussen.

Mijn toppers in de ruimte?

Heel erg knap zijn de mooie Thonet stoelen in de eetkamer en ook de Scarlet Johansson foto die we zien hangen in dezelfde kamer is geweldig! De donkere uitvoering van het schapenvel vormt een mooi contrast met de prachtige houten visgraatvloer.

Het kledingrek in de slaapkamer is ook heel bijzonder en wie Pinterest kent zal ze zeker al tegengekomen zijn. Persoonlijk zou ik ze vooral gebruiken om gedragen kledij (die je de volgende dag weer aantrekt) aan te hangen of om misschien een selectie van je mooiste stukken te etaleren. Het rek vind je trouwens hier. Oh, en ook de print van het tapijt in de slaapkamer vind ik helemaal geweldig!

Heb je trouwens gelet op de mooie gordijnen in de slaapkamer? Prachtig in hun eenvoud. Een natuurlijk en lichte stof in een mooie aubergine-grijze kleur. Die kleur is trouwens een echte trend aan het worden. Logisch ook, want ze combineert zo mooi met wit, grijs en zwart. Ze creëren een intieme sfeer, wat helemaal op zijn plaats is in de slaapkamer. Wat vinden jullie?

Beelden : Entrance