Lentekleuren

Dat kleur een belangrijke rol speelt bij het inrichten van een ruimte moet ik jullie niet meer vertellen. Daarom is het ook leuk om te weten welke kleuren hot zullen zijn de komende periode. Traditiegetrouw voorspelt het kleureninstituut Pantone dé trendkleuren voor het volgend seizoen. Het voorjaar van 2016 zal gekenmerkt worden door zachtere kleuren die stralen van optimisme en positivisme en ons van zonnige oorden doen dromen. Kleuren waar je gelukkig van wordt. Deze voorspellingen zijn uiteraard algemeen en dus niet exclusief voor interieurland.
Uiteraard zullen ze ook daar een rol spelen.

ROSE QUARTZ

Een zachte vrouwelijke pasteltint. Deze kleur wordt vergeleken met blozende wangen en een zonsopgang. Pastel was vorig jaar al hot, maar blijft het dit jaar zeker en vast. Zeker in het voorjaar een mooie tint!

PEACH ECHO

Een warme, heel toegankelijke tint die prachtig oogt in allerlei combinaties. Hij behoort tot de familie van het oranje, maar is veel minder hard.

SERENITY

Een luchtige blauwgrijze kleur die ons aan een mooie voorjaarshemel doet denken. Deze kleur heeft een kalmerend effect en brengt rust in drukke tijden. Vergrijsde kleuren doen het goed, of dat nu grijzig blauw of groen is, ik vind ze geweldig!


SNORKEL BLUE

Een afgeleide van het prachtige marineblauw. Deze kleur heeft meer pit, is vrolijker en energieker. De naam Snorkel Blue doet ons meteen denken aan een ontspannende duikvakantie of een exotische strandvakantie weg van alle zorgen.

BUTTERCUP

Een stralende kleur die ons naar de zon doet verlangen. In tegenstelling tot de andere kalmerende kleuren is deze kleur veel feller en levendiger. Voor mij een kleur die perfect kan voor accessoires. Een leuk kussen of een toffe vaas bijvoorbeeld.

LIMPET SHELL

Een tint die velen als turkoois zouden omschrijven, maar er zijn toch verschillen. Het is een frisse en lichtere kleur dan turkoois en heeft ook iets meer pastel in zich vind ik persoonlijk.

LILAC GREY

Een neutrale kleur die met de meeste andere kleuren gecombineerd kan worden. Er is een vleugje lila in te herkennen. Het is een perfect uitgangspunt als basis voor een styling. Ook in combinatie met wit een winner!

FIESTA

Een felrode tint die aan het zuiderse temperament doet denken, maar ook aan geluk en feest, verliefdheid en liefde. Net zoals buttercup staat deze kleur ook in contrast tot de andere rustigere kleuren.

ICED COFFEE

Een natuurlijke, meer aardse kleur die met de vele andere rustige, maar ook harde kleuren gecombineerd kan worden. Deze kleur kan heel saai ogen, maar is een ideale basiskleur. Voor mij één van de minst mooie kleuren.


GREEN FLASH

Een felle, frisse en vernieuwende kleur die onmiddellijk de felgroene kleur en de geur van de ontluikende natuur oproept. Het kan met een aantal andere, liefst zachte, tinten gecombineerd worden. Opnieuw voor mij geen topper. Als we dan toch voor groen gaan dan zou ik eerder voor vergrijsd mintgroen gaan of diep donkergroen.


Beelden: pantone , LnKnits