Vouwgordijnen zijn hot!

Wat komt er voor de ramen? Voor de meesten een lastige keuze. Er is dan ook zoveel keuze! Je kan kiezen voor rolgordijnen, dikke overgordijnen, paneelgordijnen. En dan is er nog de stof en de kleur.
Op deze blog proberen we af en toe een product in de kijker te plaatsen, op die manier proberen we je op weg te helpen en te inspireren. Met de lente en zomer in het vooruitzicht koos ik vandaag voor vouwgordijnen. Stiekem ben ik ook wel een vouwgordijnen-fan.

Vouwgordijnen?

Vouwgordijnen zitten aan de bovenkant van het raam gemonteerd en vallen trapsgewijs naar beneden als je ze dicht doet. Kenmerkend voor vouwgordijnen, de naam zegt het al, zijn de horizontale vouwen in de stof. In deze vouwen zitten vaak staafjes, baleinen genoemd. Die houden het gordijn strak. Wil je juist vouwgordijnen met een nonchalante uitstraling? Kies dan voor vouwgordijnen zonder baleinen, dat maakt alles wat speelser. Vouwgordijnen kunnen trouwens echt een oplossing zijn voor heel veel ramen, groot of klein is zeker geen belemmering.

Vouwgordijnen dienen trouwens ook perfect als zonnewering. Daarnaast komt ze ook de akoestiek in je ruimte ten goede. Bij paneelgordijnen heb je dit veel minder.

Knus en warm

Vouwgordijnen zijn tegenwoordig heel erg populair en dat ligt volgens mij niet alleen aan het feit dat ze erg functioneel zijn. Vouwgordijnen zorgen ook voor een knusse en warme uitstraling. We zien ze daarom ook vaak terugkeren in bijvoorbeeld de (strak) landelijke stijl. Uiteraard spelen ook de kleur en de transparantie hier een grote rol in. Ik hou wel van een gebroken wit, lichtdoorlatend exemplaar in een natuurlijke stof zoals linnen of katoen. En jij? Naar welk vouwgordijn gaat jouw voorkeur?

Beelden : CacheCur