Nieuw seizoen, nieuwe kleuren: blauw krijgt de hoofdrol!

Elk seizoen verandert alles een beetje. Niet alleen buiten in de natuur, ook mode- en interieurtrends veranderen elk seizoen. De ‘boekskes’ zijn er het bewijs van. Vergelijk er maar eens eentje uit de zomer met eentje van de winter. Andere kleuren, patronen, materialen, elke keer opnieuw.

Uiteraard zijn er ook dit jaar in interieurland nieuwe trendkleuren te ontdekken. Op de beurzen konden we vooral heel veel rijke en diepe kleuren onderscheiden. Warme tinten kunnen heel sterk de sfeer bepalen, het is dan ook belangrijk dat je voor kamers waar je dagelijks in leeft niet in overdrive gaat. Je moet ook niet onmiddellijk al je muren gaan (her)schilderen als je daar geen zin in hebt. Deze kleuren kun je ook laten terugkomen in accessoires zoals kussens, bloempotjes, gordijnen, vazen, …

Diepgroen, donkerblauw, aardetinten en mosterd zijn dit seizoen de echte winnaars. Vooral het blauwe kleurenpallet zal een echte hoofdrol spelen. En als we de trendvoorspellers mogen geloven zullen die diepe kleuren wel nog even meegaan. Leuk is ook dat deze tinten heel mooi samengaan met de vorige ‘pasteltrend’.

Hieronder enkele van mijn persoonlijke favoriete kleuren uit de trendkleurvoorspelling van Pantone voor komend najaar en winter. Welke is jouw favoriet?

1)   Airy Blue

Een lichter en volgens Pantone serener blauw. Voor mij ook weer een voltreffer, vooral voor accessoires en textiel. Een blauw die heel mooi past in het Scandinavische kleurenpallet!

2)   Potter’s Clay

Nog een prachtige herfstkleur. Het is een aardse roesttint die me doet denken aan de oranje herfstbladeren. Een sterke kleur, die heel erg zacht is tegelijk.

3)   Warm Taupe

Een hele mooie aards kleur die we vaak zien terugkomen in natuurproducten als dierenhuiden, suède of wrakhout. Zeker in de herfst een topper!

4)   Dusty Cedar

Deze kleur is persoonlijk mijn favoriet! Het is als het ware een winterversie van rose en leunt een beetje aan bij de kopertrend van een tijdje terug.

5)   Lush Meadow

Groen! Een kleur die de trendkleur van 2016 zou worden en dat ook helemaal heeft waargemaakt. Deze variatie is een rijke en elegante wintervariant die me heel erg doet denken aan de kerstboom.

6)   Spicy Mustard

Ook vorig jaar was okergeel een echte najaarstrend. Dit jaar zien we ze dus terug, maar dan in een pittigere variant dan die van vorig jaar. Ik hou van deze kleur in de herfst en kocht vorig jaar dan ook tal van kussens en andere accessoires. Leuk is dat deze kleur heel gemakkelijk combineert!

Beelden : Pantone, HM home, Dreamwedding.com, Brydie Mack, Chalet Interiors, Catherine Cachia