Strak en landelijk wonen doe je zo!

Naast Scandinavisch wonen is ook landelijk wonen weer helemaal hip. Landelijk en toch strak, de verfijndere, modernere versie van landelijk wonen slaat bij heel wat mensen aan.
Niet gek ook, het is een vrij neutrale stijl die eigenlijk aanleunt bij de Scandinavische trend.

Bij strak landelijk gaat men voor een zachte en rustgevende sfeer met aandacht voor hedendaags comfort en oog voor detail. Belangrijk zijn de materialen. Men maakt vooral gebruik van natuurlijke materialen als hout, natuursteen en kalkverven.  Op de vloer zien we dan ook heel veel natuursteen of lichte verweerde houten vloeren.

Qua kleurenpalet gebruikt men heel wat licht kleuren als wit, beige, grijs en lichte bruintinten. Ook in het stoffengebruik gaat men voor natuurlijk, denk bijvoorbeeld aan linnen of katoen. Tenslotte heeft deze stijl ook aandacht voor authentieke elementen. Zo zijn zwarte smeedijzeren deuren heel erg gegeerd (wat zijn die toch fantastisch, niet?) en zien we witte plafondbalken en geschilderde bakstenen muren terugkeren.

Een trend binnen deze stijl is trouwens landelijk met stoere elementen. Wat industriële touches hier en daar maken de stijl wat doorleefder en jonger. Een oud-industriële lamp, metalen lockerkastjes. Ik vind het top!

Beelden : Pinterest