Ho, ho, ho, mijn tips voor de gezelligste kerstdeco!

Het is weer zo ver, de kerstsfeer is weer in het land. En oh boy, als er iemand fan is van kerst dan ben ik het wel. Ik wacht braafjes tot die andere lieve man terug naar Spanje vertrekt, maar daarna ga ik helemaal los. Een echte boom (sorry, maar echt niks gaat boven the real deal), lichtjes, slingers, kaarsen, pakjes, alles erop en eraan. Uiteraard probeer ik wel alles op elkaar af te stemmen, anders wordt het echt een boeltje.

Dit jaar zijn er verschillende grote trends in kerstland: pastel en goud, maar ook de diepe rijke en blauwe kleuren (typisch voor een Zweedse kerst) zijn hot. Naast de typische toeters en bellen in en aan de kerstboom, kun je nog heel wat andere leuke dingen doen. Hang een kerstboom aan de muur, die kan bestaan uit lichtjes of uit takken.

Ook een echte rage zijn de kersttakken. In deze periode zetten we geen bloemen meer in een vaas maar mooie takken van een dennenboom. De trend komt overgewaaid uit het hoge Noorden (hoe kan het ook anders) en ik ben alvast helemaal fan.

Wat ik ook doe is de foto’s of quotes in mijn kadertjes veranderen door kerstspreuken. Het zijn kleine details, maar zoals heel vaak maakt dat wel het verschil. Nog een winterse geurkaars, een accentje hier en daar en klaar is kees!

Hoe pakken jullie het aan met kerst?

Beelden: Anneteshus, Crafgawker, la petitefabriquedereves, miimman, paperandlace, stylizmo, trettien, stekmagazin