Een eerste indruk krijgt geen tweede kans, mijn tips voor een leuke hal!

De gang, entree, inkom, hal. Ik heb er altijd al een zwak voor gehad. Al van toen ik kind was grijpen tijdschriften steeds mijn aandacht als het over de eerste kamer in het huis gaat. Die ruimte is een beetje je eerste indruk op je gasten en zoals je weet heb je maar één keer een eerste indruk. Dus beter zorgen dat die goed zit.

Toen ik voor de eerste keer ons huis binnenwandelde was ik dan ook meteen super enthousiast. Een ruime, lange gang met steenoude trap erin. Ik kon mijn vreugdesprongetje net nog onderdrukken. Wanneer we het hadden over ons verbouwbudget dan bleef ik elke keer doorbomen over het budget voor onze gang. Mijn vriend snapte dat niet. “Er zijn toch ‘duusd’ dingen belangrijker dan die gang?” zei hij dan. Wel voor mij niet. En vraag me alsjeblieft niet hoe dat komt. Een keuken of een badkamer dat vind ik moeilijk kiezen, maar ik weet wel perfect welke voordeur en gang ik wil.

Ik hoop uit de grond van mijn hart dat mensen bij ons binnenkomen en zich onmiddellijk ongelofelijk thuis voelen. Een warm onthaal, daar zorg je zelf voor, maar daar kan je interieur je zeker stevig in ondersteunen. Een leuke kapstok, een bankje met wat kussens, wat leuke foto’s en quotes, een grappige deurmat. Het hoort er allemaal bij.

Zorg vooral dat je voldoende opbergruimte hebt. Op die manier voorkom je een rommeltje aan de voordeur. Bakken waar je ook op kunt zitten vind ik bijvoorbeeld heel erg leuk. Tegenwoordig zijn ook modulaire systemen heel erg hip. Je kast bestaat dan uit verschillende kleine kastjes die je samen hebt geplaatst. Leuk hieraan is dat je altijd kunt uitbreiden en dat er vaak vrolijke kleurtjes in bestaan.

Hoe is jullie inkom aangekleed? Staat er iets speciaals? Hoe hou jij alles netjes aan de kant?

Beelden: onlydecolove, pmpeli, stylizmo, trendenser, whowhatwear