2017, maak kennis met dé nieuwe interieurtrends!

Heel wat interieurbeurzen trokken in het najaar en in januari weer hun deuren open. Dé plek om nieuwe interieurtrends te spotten. Zo ging ik zelf langs in Amsterdam op de Vtwonen & design beurs en bracht ik de Biënnale Interieur in Kortrijk een bezoekje. Op beurzen maak je kennis met nieuwe merken en producten, trendkleuren, … Het is een echt inspiratiebad voor een interieurliefhebber als ik. Hieronder enkele trends voor het komende jaar!

Blauw is overal


Dat blauw in 2017 een echte trend wordt hoef ik jullie misschien niet meer te vertellen.
Overal waar je kijkt is blauw aanwezig in interieurland en ook Levis heeft als nieuwe trendkleur voor 2017 een blauwtint voorgesteld : Denim Drift. In de collage hierboven zie je hoe variabel en flexibel de kleur is. Van heel donker tot pastel, alles vind ik mooi. Je kunt ook gemakkelijk verschillende blauwvariaties met elkaar combineren en blauw leent zich ook perfect om te matchen met bijvoorbeeld goudgeel, roze, houttinten, …
Persoonlijk vind ik blauw ook echt een perfecte kleur voor de slaapkamer. Wat vinden jullie van de kleur?

Ambacht boven


In tijden waar je gewoon vanuit je zetel kunt shoppen in New York vinden mensen het steeds belangrijker authentieke en ambachtelijke producten in huis te hebben. Spullen die een verhaal hebben, waarvan men de herkomst kent. Die trend zien we al een tijd volop in foodland, maar zet zich nu ook stevig door op vlak van interieur. Op de biënnale speelden tal van merken hun Belgische afkomst en makelij dan ook echt uit, maar ook ambachtelijke cementtegels en kleinere fabrikanten die op maat werken in een atelier hadden heel wat succes!

Verlichting wordt origineler


Dat verlichting altijd al een belangrijke rol heeft gehad in een interieur is geen verrassing, het is dé sfeercreator bij uitstek en kan een woonruimte naar een andere dimensie tillen. De laatste tijd is men ook meer en meer op zoek naar verlichting die eruit springt. Armaturen die anders zijn dan anders en liefst ook speciale functies hebben.

Welkom rijke kleuren


Als laatste trend het nieuwe kleurenpalet die zich stilaan aandient. Wit en grijs blijven het goed doen, maar worden stilaan meer aangevuld door rijke en diepe tinten. Donkergroen, indigoblauw, warme roodtinten en goudgeel vond je in talrijke mate op alle beurzen terug.

Beelden : Elizadewaele – www.ergenstussenin.be