Spelen met je interieur, word stylist in je eigen woning!

Je kent het vast wel: je hebt heel veel leuke woonaccessoires maar je weet niet precies wat je ermee kunt doen? Vaak verzamelen mensen doorheen de jaren heel wat toffe spullen die niet altijd goed tot zijn recht komen. Ook ik heb soms dat probleem hoor. Door de blog zie ik zoveel mooie dingen, dat maakt het moeilijk om te weerstaan. Ik hou ook van veel verschillende stijlen en dat maakt dat het soms een boeltje wordt thuis! Af en toe eens nadenken over wat waar komt kan dus zeker geen kwaad!

Als je je woonaccessoires verspreidt door het hele huis kan dit, hoe mooi ze individueel ook zijn, rommelig overkomen, want overal staat iets. En dat is zonde, want je hebt die woonaccessoires niet voor niets in huis gehaald, toch? Vandaag mijn tips om hen tot hun recht te laten komen!

1) Ruim op en hou een lenteschoonmaak! Zet alles wat bijvoorbeeld in je leefruimte staat eens bij elkaar op tafel. Van kaarsenpotje tot kamerplant. Groepeer samen wat in dezelfde kleurengroep thuis hoort. Eigenlijk moet elk object in je ruimte ook minstens 2 van de volgende drie dingen zijn: mooi, functioneel en/of met emotionele waarde. Smijt weg of berg op wat niet 2 van de drie is. Opruimen is echt dé eerste stap in styling!

2) Combineer. Na het opruimen kunnen we composities maken. Gebruik hierbij zoveel als mogelijk de regel van 3. Neem iets verticaal, iets horizontaal en iets volumineus of iets die de twee eerste verbindt. Bijvoorbeeld op de schoorsteenmantel: gebruik een verticale kandelaar, enkele horizontaal gelegde boeken en plaats bijvoorbeeld een eerder rond klein vaasje op de boeken om de twee te verbinden. Je creëert zo interessante ‘hoekjes’ in je interieur. Deze regel wordt dor heel veel stylisten gebruikt en werkt bijna altijd.

3) Durf! Denk bij het stylen van je woonaccessoires ook eens buiten de lijntjes. Het is namelijk juist leuk als je woonaccessoires niet perfect bij elkaar passen. Een interieur mag best en beetje prikkelen. Je kunt dus prima woonaccessoires uit verschillende stijlen met elkaar mixen; zo creëer je een dynamisch geheel.

4) Mix & match! Werk met wat je hebt. Het is niet nodig om steeds nieuwe spullen te kopen. Durf buiten de typische woonaccessoires denken en haal bijvoorbeeld iets van het terras naar de keuken en iets van de badkamer naar het salon. Je hebt meestal meer dan je denkt, je moet alleen een goed overzicht hebben.

Alvast veel style-plezier!