Strakke woning met grote glaspartijen, welke gordijnen?

In een moderne architectuur zie je het heel vaak… grote glaspartijen!

Het oogt ontzettend mooi en bovendien profiteer je van het natuurlijke daglicht. De grens tussen binnen en buiten vervaagt en de ruimte lijkt groter.

Maar welke gordijnen voorzie je nu best in deze bouwstijl?

Overgordijnen

Heel vaak werken wij met een luchtig overgordijn in een fijne inbetween stof. Dit is een stof waarmee je gezelligheid creëert en waarbij je nog een beperkte transparantie naar buiten hebt.

In een modern interieur worden er minimalistische, neutrale kleuren gebruikt. Deze lijn wordt doorgetrokken in de gordijnen, zo worden er tegenwoordig heel wat gebroken witte en licht grijze kleuren gekozen.

Wij werken heel vaak met natuurlijke stoffen zoals wol en linnen.
De reden hiervoor is dat deze vezels veel mooier kunnen ingekleurd worden dan een synthetische draad en omdat er opmerkelijk meer karakter in zit.

Vouwgordijnen

Ook vouwgordijnen worden vaak gevraagd in een modern interieur. De vouwgordijnen in strakke woningen worden geconfectioneerd met baleinen om de strakke lijnen te behouden.  Terwijl de stof dan weer zorgt voor de warme toets.

Veelal worden voor vouwgordijnen diepe nissen voorzien zodat overdag het ganse pakket weg zit en de strakheid behouden blijft. Daardoor blijf je alle lichtinval en het volle zicht naar buiten toe behouden.

Woodblinds

Tenslotte hebben we de woodblinds. Deze houten jaloezieën zijn ideale systemen om te spelen met het binnenvallende zonlicht.
Door de horizontale lijn leg je het accent op het strakke karakter, terwijl het hout je interieur dan weer de nodige warmte geeft.
Donkere lamellen maken een karaktervolle indruk, terwijl bleke kleuren een heel open sfeer creëren.

Hier is het net als bij de vouwgordijnen belangrijk om een diepe nis te voorzien zodat het pakket in opgetrokken stand mooi weg zit.