Stoffen,

natuurlijk en authentiek


NATUURLIJKE VEZELS

Linnen

Linnen is een 100% natuurlijke stof die vervaardigd wordt uit vlas. Linnen is een karaktervolle stof die fijn aanvoelt. Deze stof heeft een natuurlijke, luxueuze en duurzame uitstraling.

Bovendien is het een zeer sterke vezel, die bestand is tegen hitte. Linnen is vocht-absorberend, en kan een krimp- of uitzettingstolerantie hebben. Linnen heeft de neiging om te kreuken, wat het karakter van de stof benadrukt.

Wol

Wol is een dierlijke natuurvezel. Wollen stoffen zijn zeer slijtvast en in hoge mate kreukvrij.

Deze vezels zijn comfortabel omdat ze zich aanpassen aan de kamertemperatuur. Wol biedt warmte als het koud is en voelt koel aan als het warm is.

Katoen

Katoen is een plantaardige vezel die gemaakt wordt uit de haren van de zaden van de katoenplant.

Katoen heeft als eigenschap dat het zeer sterk en slijtvast is. Deze vezels zijn goed bestand tegen het zonlicht. Katoen kan de neiging hebben om te kreuken.

Zijde

Zijde is een dierlijke vezel afkomstig uit de cocon van een zijderups. Zijde is een levend materiaal en kan daardoor wat verschillen in dikte en glans.

Zijde is een zeer rijkelijke stof met mooie, intense kleuren dewelke gevoelig is aan zonlicht. Vandaar raden wij aan om zijden gordijnen altijd te voeren.

Zijde is een heel lichte stof en toch zeer sterk. Zijde heeft een groot thermisch vermogen.SYNTHETISCHE VEZELS

Viscose

Viscose is een vezel gemaakt uit houtsnippers en materiaal dat overblijft na het spinnen van katoen. Viscose is licht en zeer vormvast. Viscose heeft een minder goed warmte-isolerend vermogen. Het is een stof waar een natuurlijke glans op zit.

Polyester

Polyester is de meest voor-komende kunstvezel. Het is uitermate sterk en slijtvast. Deze kunstmatige vezel is bestand tegen het zonlicht en kreukt nauwelijks. Polyester neemt praktisch geen vocht op, vandaar dat deze stof zicht leent voor in vochtige ruimtes.

Trevira CS

Trevira is een hoogwaardige brandvertragende polyester gordijnstof. De brandvertraging is meegegeven in de vezel (molecuul). Hierdoor blijft de stof ook na veelvuldig wassen brandvertragend.